In Memory #TMD58

9/15/2015 10:14:00 pm Unknown 0 Comments




Assalamualaikum and hello guys!

nak masuk benda ni pun fikir banyak kali tau sebab tak belajar for 1 bulan lebih! tapi dah masuk memang best gila serious talk. lain orang, lain ragam, lain personaliti, lain bangsa, lain tinggi pendek, haha. Maka dah berakhirlah persembahan kita and back to school, then start refresh balik pelajaran yg lepas. btw, good job team selangor and kl! memang smart and cantik kita buat (; 

tak mampu nak buat caption deep leleh ni, so kita credit to @farahasnadi ig ;
28/7 kita start kenal dekat matsushita kan? Semua sibuk tanya eh kau sekolah mana sekolah mana. Lepastu kita pergi smks11 shah alam pulak. Esok nya kita buat kat stadium jkr and semua dah start nak kenal perangai masing masing. Ada yang lawak, ada yang menjengkelkan, ada yang rasa nak bagi penumbuk haha. Gurau. Bila dah berlatih kat sungai besi semua nak sedih sedih. Dalam group 4 macam macam perangai aku jumpa. Hahaha kekadang sampai rasa nak belasah sorang sorang. Part senamrobik je semua suka eh hahaha. Bila dah takda senamrobik semua macam "alaaa" . semangat tu ada hihu bagus la korang ni . salute gila kat semua. Korang semua tabah je muka hitam. Rasanya kalau sagat atas jalan pun susah nak putih hahahahaa gurau. Hitam sekali sekala apa salahnya. Bertukar wajah sikit. Ada yang sampai kena kutuk sebab muka hitam. Lek la aku pun alami benda sama hahaha. Kalau dulu muka aku melayu, sekarang konpius. Samada bangla atau india hahahaha. Ala chill la guys. Friendship kita in shaa allah berkekalan la. Tak payah fikir sedih lagi seminggu tu. Kita fokus and buat yang terbaik untuk malaysia. Bagi JU bangga sikit hahahahha. Walaupun selalu kena marah, tapi marah tula dapat bentuk kita semua jadi "sahabat" right? Takyah sedih ah. Nanti kat dataran buat betul betul. Bangga beb 1 malaysia tengok kita nanti. Selfie la sampai full memory tu pun takpa. Yang penting #sehatisejiwa . pengalaman, semangat & sabar kita yang dapat tau sejauh mana kita boleh pergi. in shaa allah kalau kita ada semangat sehati sejiwa, kita takkan terpisah hihi . semoga dipermudahkan perjalanan kita #tmd58 #sehatisejiwa

memang touched bila baca :') mana nak dapat lagi experience macam ni? Even tak dapat kenal 2000+ orang tapi kita dah macam family dah. benda yg kita buat kat school pun boleh relate dengan tmd hm.
Siapa je tak rindu JU yg tegas - JU hafiz lagi-lagi ayat dia "saya tak suka cakap dua kali", JU ayu, JU onn, JU ady, JU ammar, JU Lydia, JU rose, JU fizie, JU cute dengan collection bag gimau dia JU fahmi and last JU yg paling sexy and sado JU suiz.



Our performance ;')




step Diamond
goodjob smktdh even tak dapat school terbaik and one of us tak dapat jadi the best student (sch sendiri kena bangga lah)





last but not least, special doodle by me ;)


nanti rindu nak makan ayam for sebulan lebih, pakai beg "tadika", pakai costume yg pada mulanya kita cakap baju tu macam apalah, bangun awal pagi-pagi buta (eyebag detected) , berjemur tengah panas, naik bas ramai-ramai, bye-bye dorang yg tengah jalan, senamrobik ju suiz lagi-lagi lagu Boom Boom Mama! haha, step tu always in our mind sampai terbawak-bawak step tu. ingat lagi yg kita kena acah-acah takut masa vt pasal animasi orang jahat tu? haha childish sangat. boleh dikatakan semua benda lah kita buat kat tmd ni. 




*the making of TMD* sedih weh :'( even takda muka aku uhuks TAPI yg penting bus sch aku ada! hahaha.


Lagu tema hari kebangsaan tahun ni ialah Sehati Sejiwa by Alif Satar. lagu ni carries us all over Malaysia right? aku as budak sastera, aku suka lirik dia huhuhu.


Demi ……tanah yang bertuah 
Taman….. cinta merdeka ..aaa
Kasih …di hatiku ini 
Untukmu ….tanah pertiwi …iii

Dari …..utara selatan
Juga….. timur ke barat
Turut gagah ….Sabah Serawak
Se….hati Sejiwa

Chorus
Ku dengar janjimu
Bayu Kinabalu
Ku dengar sumpahmu
Rejang yang membiru
Bersatu denganku
Tegap Titiwangsa
Malaysia Sehati sejiwa

Bridge 
Laut luas terbentang 
Bukan satu halangan 
Untuk kita bersama 
Melafaz janji setia
Demi mu Malaysia
Cinta kasih di jiwa
Tidak akan kami khianatinya…..

Chorus
Walaupun berbeza 
Budaya Agama 
Bukanlah penghalang
Kita bergandingan 
Marilah bersatu

Sehati sejiwa

Malaysia Kekal Sejahtera …

Korus Iban Kadazan…
(Mi i so ginavo) kadazan
(Kitai Dekak Mujur) iban
( mi i so ginavo)kadazan
(Ngetan Ke Menua) iban
(Mi i soginavo) kadazan 
(Nyuluk Cita Mulia) iban

Malaysia Sehati Sejiwa


**minggu akhir kita berlatih kat dataran, kita semua nyanyi sama-sama. So bila lagu ni diplaykan mesti teringat tmd hm.

still can't move on hm. till we meet again gais! *wave hand*

p/s : nak tengok banyak gambo, pi search kat ig #tmd58. maybe dah terlambat nak wish hari kemerdekaan, but nevermind. Happy Malaysia Day in advance! forever 310815 ~

0 Alien's: