Adventure ; Bukit Gasing!

11/18/2015 09:31:00 pm Unknown 0 Comments




Assalamualaikum and hey!


About 2 weeks ago, we went to bukit gasing. Actually, im hiking for the first time in my life! but takdalah sampai ke puncak. cause banyak simpang jalan and nak naik tangga lagi, ya Allah penat dia tak terkata hengko sampai terpaksa take a rest jap even belum sampai. masa tu kitaorang pergi sampai sungai je but jauh dia............ alah pergi and rasa sendiri lah nanti! hahah. *gurau jewp. memang luas tempat ni, aku pun tak sempat nak jelajah satu bukit gasing ni lagi. aku tak tahu tapi sebelum ni belum lagi jumpa haiwan-haiwan aneh hahah.




ni entrance dia and no fee need!


masa tu very excited ha kononnya takda lah kena jalan berliku, bawak 1 botol besar je tu pun tak cukup masa nak balik. then bila dah sampai mengeluh! okay serious kalau korang nak pergi kena ada mental and stamina yg gagah, daya tahan fizikal yg kuat nak daki bukit ni. Aku yg kurus ni pun macam tak cukup nafas haha. balik tu terus terlentang.


tempat ni memang nice lah, good for our otot, release tension/stress, surrounded with the nature and udara pun segar. sedangkan warga emas pun pergi sini tau! haritu kitaorang ada nampak macam tanda ( kertas or smth like that )  tau taknak bagi sesat bagi yg first time tu and it is good!



actually nak pergi bridge haritu but semua macam nyawa-nyawa ikan je, tak larat beb! haha.


sekarang pun dah start holiday right? ha boleh lah suggest and bawak family, friends korang beriadah sikit. jangan mereput je tak buat pape kat rumah tu, hahah. but sab nak pesan hati-hati masa naik turun tangga. tangga dia bukan konkrit ( awal-awal je ada ) tau tapi kena stabil lah ( emm apa aku merepek ni )




hahah benda yg menjadi punca manusia tidak suka akan dia.



transport sendiri lah, hari tu pun kitaorang kena naik bus dari rumah and jalan and jalan lagi. memang bertambah penat lah kan. so ini map. faham-faham lah korang haha.


** unfortunately gambar takda sebab phone buat hal asdfghjkl!@#$%^


p/s ; goodluck to those who want hiking, tabah lah korang haha. yg dah sampai ke puncak tu congrats eh :) tak rugi pape memang enjoy even penat. last, happy holiday!

0 Alien's: