Art ; Doodle

11/23/2015 11:49:00 am Unknown 0 Comments


Assalamualaikum and hello guys!

Doodle is a rough drawing made absentmindedly. 

Cerita dia macam ni lah kan, masa last year { 2014 } after PT3 mesti ada program pasca right? haa masa tulah tak tahu nak buat apa mereput je. then tengoklah kat instagram some talented people uploaded their masterpiece. i was like "wow im gonna try draw it soon".

my first doodle not so bad lah but tak tahu kat mana benda tu hilang, so nevermind. edit-edit gambar ni memang minat aku jugak. dapat jugaklah sambutan hangat haha. talk about sambutan, there are questions that are frequently asked to me ;


1) KENAPA TAK AMBIL ALIRAN SENI?

okay this question memang selalu orang tanya bila aku upload gambar doodle yg aku draw. As everyone knows ( yg tahu lah ) i do not take aliran seni for some reasons. yes indeed i interest in art but im not some kind interest to carve wood or anything that relates to the art of carving. haha. eventhough im failed drawing people face and its sad! *crying emoji* your face will be look like macai. So jangan tanya lagi and idek!


2) KALAU ORANG REQUEST BOLEH LUKIS KAN?

buat masa ni aku lukis for kawan-kawan je if they want. untuk orang lain boleh je but tak yakin lah sebab im not so pro, tak tahu doodle tu cantik dimata kau orang semua haha ;)


3) TAK CUBA BUKA ONLINE BUSINESS/SHOP?

woww. pernah terfikir nak jual totebag or something that relates to doodle but im still zero in business world? bakat perlu dicungkil, diperluaskan lagi baru boleh keluar from my comfort zone haha. tunggu masa and need more strategic planning :)


So here's some of my doodle-ing :


Embedded image permalink


Embedded image permalink


Embedded image permalink



Embedded image permalink



** sengaja letak effect black and white bagi nampak dia lagi powerrrrr gitu

** NOTE : all the doodles is not my real idea and imagination, best view in google. I am only using faber castle black pen and not a ball pen ( tak suka guna ball pen act )
@Annjfr is my idol of art ❤❤❤

boleh tengok kat instagram, tumblr or twitter dia. eventhough dia tak tunjuk the real face, she is very cool! i am a big fans of you sis *wave hand*

one of my problem bila doodle-ing ni ialah pen habis dakwat, and then mereputlah tak tahu nak buat apa. orang lain cuti makan tido makan tido kan, aku acah-acah artist tekun lukis doodle haha. banyak lagi sebenarnya doodle but entah mana kertas hilang. by the way, i can do about 2 doodles in one day depends on my mood.

0 Alien's: