Tutorial: How to Download Fancy Font

11/02/2015 02:25:00 pm Unknown 0 Comments


Assalamualaikum and hi fellow!
so today tetiba nak buat tutorial how to download fancy font dalam pc. this is for yg suka edit-edit gambar, nak buat header or anything lah. Let's follow the steps!


** tak kisah nak guna mozilla firefox or google chrome, step sama sahaja


1) first korang klik SINI!
2) cari & pilih font yg korang nak, then tekan button download seperti pic dibawah ;



3) lepas dah tekan download, dia ada keluar ni kan? [ gambar dibawah ] then korang tekan.



4) lepas dah tekan dia keluar macam ni kan? ha tekan yg tu pulak




5) last step, ok dia keluar pulak yg ni. Tekan install.




GOOD LUCK!

** click gambar untuk tumbesaran


p/s ; congrats gais sebab dah berjaya ikut step by step, hope korang faham lah ya? mudah je. So sekarang korang dah boleh guna font tu kat tempat edit like photoscape, photoshop and microsoft office words. Hopefully this tuto will helpful ;) tak paham sila contact me ok.

0 Alien's: