Daiso Japan Store Malaysia

12/28/2015 09:35:00 pm Unknown 0 Comments



Assalamualaikum and hai guys!

Daiso? pernah dengar tak kedai tu? rasa-rasanya ramai dah tahu pasal kewujudan kedai Daiso ni dekat Malaysia kan? Especially orang-orang yang gilakan benda-benda cute dan unik from Japan, mesti dah macam-macam items dah korang beli dekat Daiso and kumpul? huhu.

Girls + Kawaii = Synonyms
semua barang kat store tu just RM 5.30 only *gst. tak kira dari besar ke kecik item dia. nak katakan sab ni peminat tegar bukan tapi just minat. sab sure girls yg kat luar sana yg belum jejak daiso for the first time mesti semua barang nak beli! hahaha.

tak percaya? pergi search google or pergi je kat kedai dia dekat mall berhampiran! *if ada. But not semua barang dia useful and safe like barang-barang memasak yg diperbuat from plastik. And barang makeup dia pun kena survey if selamat ke tak. just think carefully before you buy and waste it haha.

striped blue white bag a.k.a beg aedes

beg ni awal tahun dulu beli and masatu no gst! only RM 5.00. a little bit small but boleh muat my minor school stuff :) very useful jugak untuk beg telekung. ada 3 different colors such striped blue, red and choc. tak tahulah if ada stock lagi tak depends the store.



beg bekal?

sab gelarkan dia beg bekal makanan untuk bawak ke sekolah hehe. takdalah nak pegang je bekal tu everywhere kan?




File

look? the file look so kawaiii and girly right?! Actually satu plastic ada 3 files, macam-macam corak lagi ada ;)



Notebooks

yg bunga-bunga tu dah lama dah beli by the way and that striped book tu actually kosong je, sab just tambah-tambah doodle byself hehe. very affordable! sebab tebal pun tebal.



Frame board

*excuse while im in fangirl haha. ni pun good for student yg nak tampal notes. or tampal gambar ke or something you like to do? bukan size ni je ada, gais survey je sendiri size kat kedai, banyak and besar. yg ni sab beli kecik je sebab nak letak gambar d.o. huhu.

And lagi satu ialah 2 in 1 pencil eyebrow + refill. First guna memang best, brush dia lembut, kalau bab eyebrow punya brand ni sab tak kesah if branded or tak so yg paling penting yg ini affordable and best!

p/s ; ahaa itu semua collection sab bershopping at daiso from non gst till gst hahah. so lets shopping!

0 Alien's: