Question Tag 3.0

12/25/2015 06:22:00 pm Unknown 0 Comments



Assalamualaikum and hai guys!




baru sehari tak jenguk and blogwalking blog dah resah hoho. sab tak on sebab its family time semalam so today entry pasal question tag lagi! hahah mohon tak benci dengan blog sab. At the same time boleh lah berblogwalking kan. thanks to Sarah and sis Biha ( ceh macam nampak tua huhu ) sebab tag sab yg tak seberapa ni *sedih sikit. Sab gabungkan sekali dalam 1 entry. so its maybe a bit panjang.
Questions from sarah ;

  • Nama panggilan dalam blog.
  • Currently studying or working? Kat mana?
  • Paling minat dalam bidang apa?
  • Suka baca buku/novel genre apa?
  • Paling selalu bukak blog pukul berapa dan hari apa?
  • Describe yourself personalities.
  • Dah berapa lama/tahun berblogging?
  • Describe blog 'sarahlalala' dengan ownernya sekali. [sokayy, i want a sincerly from yur heart :)]
  • Umur tahun 2015?

1) Nama panggilan dalam blog.

usually sab gelarkan diri dengan nama "sab" and "nott" kat cbox. tapi up to you gais nak panggil apa pun :)


2) Currently studying or working? Kat mana?
still study and will taking SPM next year! dekat sekolah Taman Dato Harun [ SMKTDH ] petaling jaya, selangor.


3) Paling minat dalam bidang apa?
sab pun tak tahu lagi and its depend result spm nanti kot? Tapi buat masa ni sab minat edit-edit, ict?


4) Suka baca buku/novel genre apa?
tak kesah genre apa pun janji buku hahah.


5) Paling selalu bukak blog pukul berapa dan hari apa?
selalunya kalau isnin-jumaat sab on pagi sampai petang kalau takda kerja lah. malam pulak tak boleh sebab turn adik pulak nak guna. Sabtu-ahad tu depends je.
 

6) Describe yourself personalities.
ni sekadar apa yg sab kenal diri sendiri eh haha. im INTROVERT, tapi peliknya bila sab dengan kawan-kawan sab lagi bising. sab ni bukan sombong tapi tak tahu macam mana nak start conversation, nanti lepas tu jadi awkward. pemalu tu memang natural ada huhu. em apa lagi eh??


7) Dah berapa lama/tahun blogging?
sab start blogging since 06 december 2012. so dah 4 tahun dah! Happy anniversary bloggie!


8) Describe blog 'sarahlalala' dengan ownernya sekali. [sokayy, i want a sincerly from yur heart :)]

one by one okay. Blog sarah simple kemas tersusun and warna purple pulak! sedap mata memandang tapi tak berat bahu memikul hoho. banyak information and my fav part is your header! so cute deh. yg penting cepat loading :))

pasal owner pulak, kenapa private instagram? ( padahal sendiri pun private ) baru nak tengok. hehe sab baru follow ig sarah sebab tak pernah tengok muka sarah tapi sab tahu sarah ni mesti cantik kan? hehe, tengok entry pun tahu sarah ni mesti sempoi sempoi kan hahaha tak tahu nak describe lagi.


9) Umur tahun 2015?

16 tahun. muda kan? *jeling. kita sebaya!


okay done soalan dari sarah and now from sis biha pulak!

  • Perkara paling jahat yang pernah korang buat? Prank kengkawan ke?
  • Kalau makan aiskrim suka makan dengan cara macam mana? Kalau aku, aku suka makan aiskrim dengan buah strawberry dan nyatakan perisa kegemaran.
  • Pendapat tentang orang yang suka mencarut...
  • Kalau anda gemuk, anda suka tak? Atau cuba nak kuruskan kembali badan?
  • Kalau diberi RM1 juta nak buat apa dengan duit tu?
  • Rumah idaman? Hehehe...
  • Pendapat tentang umat Nabi Muhammad pada zaman sekarang?
  • Macam mana nak earning duit?
  • Apa yang patut aku tambah dalam blog ni?
  • Tahun 2016 ada dekat mana? Buat apa? 

1) Perkara paling jahat yang pernah korang buat? Prank kengkawan ke?

sab baik orangnya *humble gila. haha macam tak pernah nakal sikit kan. Prank kawan tu pernah lah lagi-lagi birthday dia.


2) Kalau makan aiskrim suka makan dengan cara macam mana? dan nyatakan perisa kegemaran.

coklat hershy leleh tu pergh nikmat. fav ice cream is cookies n cream! em tengok dah ngidam ;(

3) Pendapat tentang orang yang suka mencarut

sab pun tak boleh bagi pendapat yg kukuh sebab sab sendiri pun ada lah sikit mencarut lagi-lagi tengah marah. Tapi pandangan sab lah, sampai nak sebut 'haiwan' ( you know what i mean ) tu tak perlu kot.


4) Kalau anda gemuk, anda suka tak? Atau cuba nak kuruskan kembali badan?

tak suka gemok seriously! haha, sab dari start holiday sampai sekarang tak timbang berat pun risau je naik. to be honest sab panik kalau berat naik contohnya berat sab sekarang 40 lebih macam tu kalau lagi sikit nak ke angka 50 tu mula lah gelabah and start kuruskan badan balik! and yeah.


5) Kalau diberi RM1 juta nak buat apa dengan duit tu?

eh tahu tahu je sab berangan pasal tu haha. memang heaven weh lagi lagi yg kaki shopaholic tu! tapi sab tak centu em *yeke. Firstly nak bayar hutang parents kalau ada, pastu bila iphone! haha :p memang panjang, susah nak listkan kat sini hoho.


6) Rumah idaman? Hehehe...

banglo lah kalau boleh, taknak besar sangat taknak kecik sangat. *jauh lagi nak pikir masa depan haha


7) Pendapat tentang umat Nabi Muhammad pada zaman sekarang?

sab taknak comment banyak pasal ni, benda depan mata je hm.


8) Macam mana nak earning duit?

em tak tahulah, sab pun takda experience cari duit lagi. maybe save duit?


9) Apa yang patut aku tambah dalam blog ni?

siapa? sis ke? sis salah orang kot nak bertanya hehe sedangkan blog sab pun tak tahu nak tambah apa lagi. maybe blog list?


10) Tahun 2016 ada dekat mana? Buat apa? 

mereput dekat rumah. and munasabah diri supaya sedar diri ini akan menduduki spm haha.

p/s ; haa panjang tak entry ni? penat aku menaip and perah idea nak jawab hahaha.

0 Alien's: