Trip: Pahang!

9/23/2016 09:59:00 pm Unknown 0 Comments


Assalamualaikum and Hi readers!
How are you? hope you in a good condition okay? :) so today sab nak story pasal experienced trip ke pahang about a week ago. Trip kali ini selama 1 day 1 night? and pergi dengan ibu je *mengeratkan hubungan anak beranak katako #womantrip. Ofcourse kita ke Cameron Highlands! to be honest, sab memang jenis tak tahan sejuk. boleh memang boleh tapi not for a long time nanti berselubung dengan jacket haha. 
Let me throwback some pictures all right? :
sab gerak pahang hari Jumaat malam and sampai dekat Tanah Rata, Pahang pukul 5 pagi. bayangkan keluar dari bas dah sejuks then nak tukar baju dekat surau berhampiran. Air dia pun ya Allah mandi cara p.ramlee jelah hehe.
About 8.00 a.m gerak ke kawasan tinggi menuju ladang teh. but first kena tunggu dekat Bee Farm dulu untuk tunggu bas khas yg akan bawa kitaorang ke ladang teh. So kita take a selfie lah dulu haha.
Selain daripada strawberry, madu juga famous dekat cameron. Tapi sab tak makan pun madu just jadikan dia treatment muka or scrub haha!

Souvenir Shop @ Bee Farm


Souvenir Shop @ Bee Farm



Inilah tempat dimana lebah-lebah dijaga and menghasilkan madu yg berkualiti


sesudah bas sampai kami pun geraklah ke ladang teh boh, driver bus pun bagi information macam mana penjagaan pokok teh and seumur hidup sab baru tahu *just like WOW*



Cantik kan? aman je.


Then, dekat situ ada kilang pemprosesan teh and sebuah restaurant dimana korang pernah tengok movie Ombak Rindu part dia makan kat cafe tu? Haa situlah, memang ramai sampai sab tak sempat merasa nak makan kat situ *popular sangattt





This is part of kedai boh, memang banyak jenis teh dihasilkan. Ada yang takda dekat supermarket.

Lalu kami pun meneruskan perjalanan ke strawberry farm! favourite part sebab kita petik strawberry :D like seriously buah-buah dia sangat gemuk.




lagi satu favourite part, Chocolate Strawberry! tak puas beli, rasa craving pulak.

After that, singgah pasar tani. Memang best lah pasar dia dengan cuaca sejuk tak macam dekat PJ kan. Dia orang memang tawar kaw-kaw harga! bayangkan 3 bekas strawberry RM 10?!! hui gila weh. Ada lagi, 14 batang jagung RM 10, 1kg ubi purple RM 10?!! 


gemuknyaaaaa haih.
dah penat shopping kat pasar kita gerak ke MARDI, i think mardi ni macam ECO yg pernah buat kat semenyih dulu. Concept sama. Ticket for adult RM 3 and 7-17 tahun RM1.50 i think? so Welcome to flower paradise!



bukan buah je yg gemuk, tengoklah bunga dia pun gemuk ai. Geram je macam nak petik satu bawak balik rumah.






I WANNA BE THERE!


Environment yg nyaman, fuh. So inilah tempat yg terakhir kami pergi, memandangkan masa menceburi kami tak sempat nak singgah mandi air terjun *mekkk air dah lah sejuk. About 6:00 p.m kami balik ke PJ semula, sab sampai rumah dalam pukul 11:00 p.m, agak lama jugak lah kan.

p/s : sampai situ jelah trip sab kalini. Buat masa ni sab teringin nak pergi Terengganu *wishlist. Goodbye Darul Makmur! till we meet again, much love from nott xx

0 Alien's: